Sök

onsdag 7 juli 2010

Trasdockan Tindra

Det har blivit mycket jobb och andra sysselsättningar som har krävt min fulla uppmärksamhet och energi, därför har jag gärna satt mig med en lättare sysselsättning - en bok, istället för att påta med något som behöver lite mer inspiration och tankearbete. Men några avslappnande timmar i solen på lediga dagar har det blivit och på så sätt har jag nu färdigställt min Trasdocka av restgarner! ;D Tindra är en busig men stillsam och försiktig liten flicka som inte säger så mycket men som sprudlar av bubblande glädje!

Hon är inspirerad av mönstren på dockor/flickor som Panduro säljer samt de andra trasdockorna som de har som en liten serie till klistermärken, trycksvampar, pappersmärken etc.
Ett perfekt mönster när man har några små nystan som blivit över från andra projekt ;D

..jag använde dekorstenar som tyngd i min trasdocka
- luktar inte!

alla delar klara..

in för att montera dockan.

ut för att posera! ;D

hon är så liten så att hon får plats i en hand!
(ca 16cm hög)

profil

handmade by josie

rosett!
- Jag har inte kommit på något som hon kan ha på huvudet så en rosett får duga så länge så man ser att hon är en liten flicka. Har ni förslag får ni gärna bidra med idéer!

19 kommentarer:

 1. Oj oj oj! Helt fantastiskt! Vad duktig du är!
  Du har verkligen fått till henne bra! Randningen är jättefint gjord och händerna är suuuper! =)

  Vad duktig du är som fixar att skriva ned mönster också! Jättetack!

  SvaraRadera
 2. Oooh, så söt! Jag måste genast prova, jättefint mönster! Ha det härligt i sommarvärmen, kram!

  SvaraRadera
 3. Oj vilken söt! Så duktig du är! :)

  SvaraRadera
 4. Vad urgullig hon är, jättesöt med sin rosett =O)

  SvaraRadera
 5. Tyckte jag skrev en kommentar här i går kväll...men åter igen: Jättecharmig blev Tindra!

  SvaraRadera
 6. ÅÅÅ! Så utrolig søøøøt! :)

  SvaraRadera
 7. Tindra är jättefin, tycker det är fint med rosett, hon kanske inte behöver någon huvudbonad, tufft med dekorstenar som fyllnad.Ha det gott/ Tant Grön

  SvaraRadera
 8. Tack snälla för alla fina kommentarer! Så roligt att ni tyckte så mycket om henne! ..MEN jag fick en liten hint av Karin om att det fanns några fel i mönstret, jag har kollat över det nu och gjort några mindre ändringar på v11 och v13 så jag hoppas att det inte är fler som sitter och virkar förgäves och inte får ihop det. Det ska förhoppningsvis inte finnas fler fel! ;D Tack för överseende i så fall.

  SvaraRadera
 9. Otroligt fin!! Härlig färgkombination också.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Utrolig nydelig! Men jeg får det ikke til å gå opp? På runde (v)13 (kroppen) så får jeg 58 masker, ikke 60. Er det jeg som gjør noe galt?

  SvaraRadera
 11. Jag har kollat på detta mönster ganska nyligen med samma fråga på v13 så jag hoppas att det inte ska vara något problem fortfarande med det..
  Men öka två maskor extra, huvudsaken är ju att varven därefter stämmer. ;D

  SvaraRadera
 12. Tusen takk for svar :-D Hekler du rundt og rundt, eller avslutter du hver omgang (varv) med sm og starter ny omgang (varv) med lm?

  SvaraRadera
 13. Jag brukar göra så att jag bara fortsätter varje varv men de fasta maskorna för nästkommande varv, inga sm eller lm. Tycker att det blir bättre övergång då ;D dock markerar jag början av varje varv med en "sticktråd" i avvikande färg så jag vet vart jag är någonstans.

  SvaraRadera
 14. Jätte söt! Ska prova att göra en själv fast i grön färg. Undrar hur du gjorde med dekorstenarna, la du i dom löst eller i någon påse i dockan?

  SvaraRadera
 15. Jenny, ja jag lade i dekorstenarna löst inuti därför att de var ganska stora och jag virkar rätt så hårt. Såg att de inte ramlade eller syntes igenom. Pröva dig fram och se hur du måste göra ;D
  Kram

  SvaraRadera

Kreationer

Amigurumi (79) Hundkläder (5) Jul -09 (5) Jul -10 (7) Kjol (2) Klänning (3) Mjuk inredning (5) Omsytt (2) Re-design (8) Stickat (25) Sytt (2) Utmärkelse (2) Virkat (30) Väst (3) Övrigt (2)

Bloggintresserade

Gör egna rosetter!

Gör egna rosetter!
Klicka på bilden för beskrivning